Fakta om Varadero

Valuta:

Den cubanske valuta hedder pesos convertibles (CUC).

Spis ude:

En 2-retters middag ekskl. drikkevarer koster ca. 180 DKK pr. person. Vin på restaurant koster ca. 130 DKK og en øl koster ca. 8 DKK.

Strande:

Strandene ved Varadero er nogle af Caribiens bedste med hvidt sand og turkisfarvet hav.

Forlystelser:

Den største del af forlystelsesudbuddet sker på hotellerne, hvor der er barer. De fleste har også natklubber, som arrangerer shows. I Varadero er der et godt udvalg af diskoteker.

Transport:

Her findes gode busforbindelser mellem de større byer. Busserne har aircondition og afgår jævnligt. Taxa er relativt billigt i Havanna, dog lidt dyrere i Varadero. Der findes også mulighed for at leje bil, men udbuddet af udlejningsfirmaer er begrænset.

Sport:

Mange vandsportsmuligheder, såsom windsurfing, kite-surfing, dykning og sportsfiskeri.

Værd at vide:

Ifølge Cubansk lov kræves det, at alle rejsende til Cuba ved ankomst kan fremvise bevis på rejseforsikring, der dækker omkostninger i forbindelse med evt. hospitalsindlæggelse, lægebesøg, medicin-indkøb samt hjemrejsetransport. Dette bevis skal være på engelsk.

Adgang til internettet er stadig begrænset på Cuba. Både opkobling med kabel og wifi fungerer som regel langsomt. Der findes ikke 3G/4G-netværk.

På Cuba er det meget udbredt at give drikkepenge, også når du bor med All Inclusive. Drikkepenge er en vigtig del af lønnen for de som arbejder indenfor turisme og service.