Fakta om Cuba

Tidsforskel:

Dansk tid -6 timer (vintertid). -6 timer (sommertid).

Sprog:

Spansk, men mange taler også engelsk på Cuba.

Valuta:

Valutaen hedder Pesos Convertibles (CUC). Tjek aktuel dagskurs i dit pengeinstitut. Medbring Euro i kontanter, Visa eller MasterCard.

Pas og visum:

Vi henviser til visuminformation under Værd at vide/Pas og Visum.

Elektricitet:

110 V-220 V. Adapter er nødvendig til 110 V.

Transport:

Gode busforbindelser mellem de store byer på Cuba. Busserne har aircondition og afgår regelmæssigt. Taxier er relativt billige i Havanna, lidt dyrere i Varadero. Mulighed for billeje, men udvalget af udlejningsfirmaer er begrænset. Bus til fastlandet fra Cayo Guillermo. Der findes et fåtal af taxier på Cuba.

Værd at vide:

Ifølge Cubansk lov kræves det, at alle rejsende til Cuba ved ankomst kan fremvise bevis på rejseforsikring, der dækker omkostninger i forbindelse med evt. hospitalsindlæggelse, lægebesøg, medicin-indkøb samt hjemrejsetransport. Dette bevis skal være på engelsk.

Internetadgang er stadig begrænset på Cuba. Både kabelopkobling og wifi fungerer langsomt og uregelmæssigt, og nogle gange slet ikke. Der er intet 3G/4G net.

På Cuba er det meget udbredt at give drikkepenge, også når du bor med All Inclusive. Drikkepenge er en vigtig del af lønnen for de som arbejder indenfor turisme og service.