Rundrejse Sri Lanka

Højdepunkter

  • • Oplev det bedste af Sri Lanka
  • • Seværdigheder, safari og god mad
  • • Afsluttes med en uges med sol og strand

Tropisk natur, fascinerende templer, ruiner i junglen og skønne strande – tag med på vores spændende rundrejse og oplev det bedste af Sri Lanka. Denne eksotiske juvel byder på fantastiske oplevelser for alle sind. Her venter et enestående og smukt landskav med frodige teplantager, søer, vandfald og unikke strande. Vi udforsker historiske seværdigheder, tager på safari og nyder den gode mad, inden rejsen afsluttes med en afslappende uge med sol og strand.

Prisen inkluderer:

- Fly tur/retur samt al øvrig transport dag 1-8
- Hoteller med 3 eller 4 stjerner
- Halvpension til og med dag 7
- Frokost i byen dag 3
- Engelsktalende guide
- Entré ifølge programmet

Prisen inkluderer ikke:

- Måltider på egen hånd ifølge programmet
- Drikkepenge

Iøvrigt:

Minimum antal personer for gennemførelse af rundrejsen er 13 personer.

Antal dage 14

Find ferien

Klik på "book" for prisinformation

Book rundrejsen

Klik her for at se pris og booke

Har du spørgsmål? Kontakt os:

70 13 33 00
Se åbningstider

Vil du booke singleværelser?

Kontakt vores salgskonsulenter hvis du vil have hjælp til at booke singleværelser på rundrejsen. Ring på 70 13 33 00 eller salg@apollorejser.dk.

Afrejsedatoer

24. januar 2017
21. februar 2017


Dagsprogram

Dag 1. Afrejse fra Danmark til Colombo
Vi flyver til Colombo, hvor vores guide tager imod os. Herefter tager vi til vores hotel Ozo Colombo (eller lignende). Efter en frokost på egen hånd er det tid til at tage ud og opleve farverige Colombo. Her ligger livlige markeder side om side med frodige parker, moderne skyskrabere og bygninger i kolonistil. Det store udbud af restauranter, shopping og forlystelsesliv lokker mange besøgende.

Under rundturen ser vi blandt andet det store buddhisttempel Gangaramaya og et hinduistisk tempel. Vi passerer også historiske landemærker som parlamentsbygningen, Rådhuset og Selvstændighedstorvet. Vi afslutter turen med at være en det af folkevrimlen langs den berømte strandpromenade Galle Face Green. Middagen nydes herefter på hotellet.

Dag 2. Sigiriya Rock
Efter morgenmad tager vi ind i landet mod Habarana og Sri Lankas fantastiske jungleområde. På vejen stopper vi for at udforske verdensarven Sigiriya. Her troner den mægtige Løveklippe direkte op fra junglen. På toppen ligger ruinerne af et palads og fort fra 500-tallet. 1200 trappetrin fører op til toppen og en forførende udsigt. Dette smukke sted giver et godt indblik i landets historie og et billede af hvor perfekt alt er indrettet med anlagte haver og velbevarede fresker.

Vi fortsætter siden til Habarana for at checke ind og spise middag på hotellet Saunter Paradise (eller lignende).

Dag 3. Vandretur i Hiriwadunna
Efter morgenmad begiver vi os til den nærliggende by Hiriwadunna for en spændende vandretur. En støvet grusvej fører os til et reservat, hvor omgivelserne er fuld af farver og et rigt dyreliv. Ved det blanke vand kan vi skimte Sigiriyas klippefort, inden vi stiger om bord på en båd. På den anden side af vandet venter et enkelt bondehus, hvor vi bydes på hjemmebrygget ceylon-te. Vi fortsætter vandringen gennem den nærliggende skov og kører herefter med oksekærre, inden vi spiser frokost i byen sammen. Eftermiddagen tilbringes på egen hånd, inden vi spiser middag på hotellet.

Dag 4. Ruiner i Polonnaruwa
Hovedstaden fra Middelalderen Polonnaruwa var et af 1200-tallets store urbane centrum i Sydøstasien. Krigskongen Parakramabahu fik blandt andet bygget et avanceret vandingssystem og en stor kunstig sø, Parakramasøen. Her udforsker vi de velplanerede ruiner efter den gamle by og beundrer de graciøse Buddha-statuer. Eftermiddagen tilbringes på egen hånd, inden vi spiser middag på hotellet.

Dag 5. Dambulla og Kandy
Efter morgenmad tager vi til Kandy og besøger grottetemplet i Dambulla på vejen. I det store grottekompleks, med rødder fra 100-tallet f.Kr. findes masser af statuer og Buddhabilleder, som viser hvordan lankesisk kunst har udviklet sig gennem århundrederne. Vi fortsætter siden mod Kandy, hvor vi skal besøge en tropisk krydderihave i Matale. Vel fremme i Kandy checker vi ind på Hotel Topaz (eller lignende) og spiser frokost på egen hånd, inden vi begiver os ud på gåtur i byen og ved Kandysøen.

Overdådige templer, kongelige paladser og tropiske haver – i byen, som er en af buddhismens mest hellige steder, er der meget at se. Vi besøger også det berømte Tandens Tempel, der siges at opbevare Buddhas venstre hjørnetand. Middag på hotellet.

Dag 6. Te, haver og kolonistil i Nuwara Eliya
Et besøg i den fantastiske Kongelige botaniske have i Peradeniya, med aner fra 1700-tallet, er et must under et besøg i Kandy. Hertil begiver vi os efter morgenmad. Blandt højdepunkterne findes orkidéhuset, et fint figentræ og en palmealle.

Vi fortsætter siden mod Nuwara Eliya. På vejen stopper vi ved det berømte Ramboda-vandfald og besøger også en teplantage. Når vi kommer frem, checker vi ind på Grand Hotel (eller lignende) og spiser frokost på egen hånd.

Nuwara Eliya er Sri Lankas højest beliggende by, omgivet af skovrige bjerge, smukke dale og Gregorysøen. Koloniarkitekturen i denne pittoreske by gør at den ofte kaldes Lille England. Her kan du tage en øl på en engelsk pub eller en kop te foran et varmende ildsted – den høje beliggenhed gør Nuwara Eliya til et af øens køligste steder. Efter frokost tager vi en tur rundt om søen og besøger byens marked til fods. Vi vender efterfølgende tilbage til hotellet og spiser middag.

Dag 7. Safari i Udawalawe nationalpark
Efter morgenmad tager vi mod nationalparken Udawalawe. På vejen nyder vi de smukke udsigter ved vandfaldene Rawana og Ella Gap. Ved ankomst checker vi ind på hotel Grand Udawalawe (eller lignende) og spiser frokost på egen hånd.

Derefter begiver vi os ud på safari i firhjulstrukne jeeps. Udawalawe er især kendt for sine mange elefanter, som naturligvis er hovedattraktionen. Men her findes også andre dyr som aber, krokodiller, bøfler og mange fuglearter. Hvis vi er heldige, ser vi en lankesisk leopard.

Om aftenen spiser vi middag på hotellet.

Dag 8. Elefantunger og Galle
I dag besøger vi Elephant Transit Camp, som arbejder med at redde forældreløse og tilskadekomne elefantunger. Når de er blevet større og stærkere slippes de fri i junglen igen. For at det skal være muligt at slippe elefanterne fri i det vilde, er det meget vigtigt, at de har så lidt menneskelig kontakt som muligt. Besøgende kan se hvordan ungerne fodres på tæt hold, men de må absolut ikke røre dem, og de skal være meget stille under besøget.

Vi fortsætter siden vores rejse mod syd mod Galle, hvor vores veje skilles. Der er tid til at udforske byen og spise frokost på egen hånd, inden der er transfer til det strandhotel, som du har valgt. Den historiske havneby Galle har både portugisiske og hollandske influenser. De ældre dele af byen med sit gamle fort er med på verdensarvslisten og et besøg værd. Gå en tur langs fortets mure og mærk historiens vingesus inden det skønne strandliv tager over.

Dag 9-14: Nyd sol og strand
Du vælger selv et hotel på et af vores rejsemål Negombo, Bentota eller Hikkaduwa. Her venter et skønt ophold ved smukke strande.